Saopštenje za javnost i javni poziv stručnoj javnosti povodom izrade udžbenika

pecatOdlukom Skupštine Udruženja profesionalnih lađara Srbije 27.01.2017. napravljen je plan za realizaciju novog udžbenika za rečnu navigaciju. Udžbenik bi trebao da bude napisan po najnovijim standardima sa svim aktuelnim promenama i iskustvima iz teorije i prakse u našoj zemlji i zemljama Evropske unije. Ovim putem upućujemo:

Javni poziv stručnoj javnosti i svim zainteresovanim stranama da se uključe u projekat Udruženja u izradi udžbenika i reviziji plana i programa rečne navigacije i praktične nastave u stručnim školama smera nautički tehničar.

Udžbenik će pored obrazovnog karaktera u srednjim stručnim školama imati i ulogu priručnika za rečnu navigaciju profesionalnim radnicima na brodovima trgovačke mornarice kao  i nautičarima – rekreativcima.

Smatramo da će novi udžbenik doneti ozbiljne promene u kvalitetu, standardu i bezbednosti plovidbe rekama, povećati kvalitet obrazovnog sistema u Srbiji kao i da će otkloniti ili ublažiti aktuelne probleme koji postoje u unutrašnjoj plovidbi.

Podsećamo da je poslednji aktuelni udžbenik napisan 1988. godine, da je zastareo i nije više primenjiv u praksi.

Upravni odbor udruženje profesionalnih lađara Srbije

 

Ostavite odgovor