Protesti u Beogradu pod organizacijom UPRS-a

LogoSLP4 1

Obavešteni smo od Udruženja pomoraca R. Srbije da organizuju proteste ispred Ministarstva finasija i Vlade Srbije 24.07. sa početkom u 10 časova.
Mi kao Sindikat lađara i pomoraca Srbije kao predstavnici ITF-a i ETF-a za Srbiju podržavamo građansko pravo Udruženja da iskaže svoj protest zakonom dozvoljenim i najavljenim mirnim protestima.

Naime, pregovori oko oporezivanja sa ministarstvom su i dalje otvoreni, ali više liče na monolog nego na dijalog. Sve što je do sada obećano nije ispunjeno te predstavnici vlasti pokušavaju da nametnu svoja rešenja, bez uvažavanja naših predstavki i kršenjem svih relevantnih međunarodnih sporazuma i konvencija. Svaki razuman rok za razrešenje i konkretne dogovore je odavno probijen te je nervoza i neizvesnost dosegla maksimum. Rešenja su poslata u decembru, rok žalbe je bio dve nedelje a odgovor nažalbu nismo dobili ni nakon 8 meseci.
Nadležni ponovo ne odgovaraju na upite te opet dolazimo u fazu tzv. ćutanja administracije.

Mi ćemo kao Sindikat zatražiti podršku ITF-a i ETF-a za nastavak pregovora i ubrzanu realizaciju dogovora, te ćemo se ponovo obratiti i Zaštitniku građana, jer ni nakon njegove intervencije nismo dobili odgovore na postavljena pitanja koja bi jasno definisala status svih zaposlenih na brodovima.
Svi lađari i pomorci koji su slobodni i žele da pomognu mogu se priključiti protestima, uz napomenu da se uzdržavaju od svake provokacije, politizacije i agresivnih istupa.

U nastavku mođete pročitati prijavu protesta i poziv Udruženja pomoraca Srbije:

Prijava-protesta-UPRS-2

 

Ostavite odgovor