Održan sastanak evropskih predstavnika sindikata unutrašnje plovidbe (ETF inland grupa – ITW sektor)

etf inland

 

08.03.2022. održan je sastanak radne grupe unutrašnjih plovnih puteva (ITW) sektora ETF-a. Sastanku upoznavanja prisustvovali su predstavnici: ITW sekcije Nautilus Švajcarska, Nautilus Holandija, sindikata iz Belgije, Češke Republike, Ruske Federacije i po prvi put predstavnik našeg Sindikata lađara i pomoraca Srbije.

Dogovorena je buduća zajednička strategija na evropskim rekama, ugovoren je sledeći susret kao i plan rada za naredni period.

Po čemu je značajan ITW sektor?

ITW sektor je značajan po svom angažmanu za dobrobit radnika na unutrašnjim plovnim putevima. 15.02.2022. je obeleženo 10 godina od potpisivanja sporazuma Evropskog socijalnog partnera (SPA) o radnom vremenu za unutrašnje plovne puteve zajedno sa Evropskim socijalnim partnerima – Evropskim udruženjem brodara (EBU), Evropskom organizacijom skipera (ESO) i Evropskom federacijom transportnih radnika. To je jedan od najznačajnijih uspeha ITW-a.

Od 08.03. i Srbija je zvanično postala deo ovog značajnog sektora i naš sindikat je u potpunosti uključen u rad ovog izuzetno važnog dela ETF-a.

Preuzeto sa: www.slp.rs