Besplatan seminar za sve zaposlene na putničkim brodovima od 03. do 07. oktobra u Splitu

croatia 62b987034a6d0

 

Nakon veoma uspešnog „Cruise Seminara“ održanog prošle godine u Dubrovniku za pomorce i lađare koji rade na kruzerima, ovoga puta Cruise Seminar se održava u Splitu, od 3. do 7. oktobra.

Reč je o jedinstvenom seminaru koji organizuju Norveški sindikat pomoraca (NSU) i Međunarodna federacija transportnih radnika (ITF), tokom kojeg pomorci i lađari imaju priliku da se upoznaju sa najaktuelnijim pitanjima i problemima kruzing industrije. Reč je o seminaru koji se održava već trinaest godina, a ovo je drugi put da se održava u Hrvatskoj.

Program traje 4 dana, a seminar je prilično interaktivan. Teme kao što su: uznemiravanje i maltretiranje, finansijsko planiranje pomoraca, kolektivni ugovori i ugovori o radu, zdravstvena svest i prevencija HIV-a, ITF, ILO, IMO, MLC 2006 (traženje pomoći, kako se žaliti, saveti i još mnogo toga), rekao je šef kancelarije Sindikata pomoraca Hrvatske u Dubrovniku i koordinator ITF-a Romano Perić, koji već četiri godine aktivno učestvuje u organizaciji ovakvih seminara širom sveta, a posebno je zadovoljan što je prošlogodišnji seminar, održan prvi put u Hrvatskoj, bio veoma uspešan.

– Nadao sam se da će nautičari iz Hrvatske i susednih zemalja prepoznati ovaj projekat, i srećan sam što su ga prepoznali, jer je od toga zavisilo da li će Kruz seminar ponovo doći u Hrvatsku. Moram priznati da su organizacija seminara, učesnici i sam rad nadmašili moja očekivanja. Radujem se susretu s pomorcima u Splitu i vjerujem da će se dobra tradicija nastaviti – rekao je Perić i dodao da na seminaru mogu učestvovati svi pomorci i lađari, kao i svo zaposleno osoblje na putničkim brodovima bez obzira na poziciju na brodu, koji se prijave na linku: https://qrco.de/bd2wF9 ili pošalju e-mail na: seminars@nsu.org.

Važno je naglasiti da prednost ostvaruju pomorci koji plove u kompanijama koje su obuhvaćene nekim od ITF kolektivnih ugovora kao što su: Roial Carribien group, NCL group, MSC, COSTA, Carnival UK group itd.

Broj mesta na seminaru je ograničen na oko 50 mesta – zato požurite i popunite prijavu. Seminar je potpuno besplatan!

Sindikati koji učestvuju u projektu NSU, FIT-CISL, SUC, VER.DI i ITF pokrivaju sve troškove, koji uključuju noćenje i obroke u Radisson Blu Resort & Spa u Splitu (https://www.radissonhotels.com/hr -hr /hoteli/radisson-blu-resort-split-spa) pa čak i određeni paušalni deo putnih troškova.

– Ideja je da se pomorci i lađari ne odvajaju od porodica tokom zasluženog kratkog odmora sa broda, pa se pozivaju učesnici da dovedu svoje porodice bez ikakvih dodatnih troškova.