U Novu godinu sa novim potonućem, bager PIVA 02.01.2020.

Drugog januara, u prepodnevnim časovima, kod Brze Palanke na 885 km, u desnoj obali reke Dunav, došlo je do potonuća bagera „PIVA“ u vlasništvu PIM-a. Trenutno nema nikakvog obaveštenja o zabrani plovidbe niti informacije o članovima posade. Primećena je mrlja od pogonskog goriva u plovnom putu pa se pretpostavlja da je došlo do izlivanja goriva i maziva sa potonulog objekta.

Obaveštavamo sve učesnike u plovidbi da obrate pažnju prilikom plovidbe u navedenom sektoru a Inspekciju plovidbe da što pre obezbedi mesto plovidbene nezgode i izda odgovarajuće saopštenje.

U protekle tri godine ovo je treće potonuće brodova preduzeća Ivan Milutinović iz Beograda. Pozivamo nadležne organe da se ozbiljnije posvete problemu periodičnog pregleda i registracije brodova kako bi se sprečile dalje plovidbene nezgode.

Upravni odbor UPLS

Najnovije informacije:

-Potonuće objekta je počelo 31.12.2019. u večernjim satima. Na bageru je bio samo jedan član posade koji je pri potonuću napustio objekat. Ukrcani član posade je penzioner PIM-a koji je obavestio firmu o proboju vode, niko nije reagovao.

 

Bager1

 

bager2

 

bager3

 

bager4