Trenutno stanje žalbi na plaćanje poreza za 2017.

LogoSLP4 1

Mnogi nas članovi zovu sa pitanjem statusa poreskih rešenja koje smo dobili u decembru, za 2017. godinu.
Poslednji sastanak je održan pre dva meseca. Službenici ministarstva su nam zatražili dostavljanje dodatne dokumentacije (vezano za zaposlene sa stalnim ugovorima i plaćenom neto platom), što smo im dostavili. Od tada se više ne javljaju.

Dobili smo informaciju od nekih članova da su im stigle opomene za kašnjenje uplate propisane rate iako nisu primili nikakvo poresko rešenje. Ispostavilo se da je dostava pokušana, da rešenje niko nije primio, a rate uredno idu. Naš advokat je upoznat sa problematikom i trenutno se radi na rešavanju ovog problema.

Bilo je par pojedinačnih slučajeva dobijanja trajnog rešenja gde je proglašena zastara, ali generalno još niko nije dobio trajno rešenje niti bilo kakav odgovor na žalbu.

Ukoliko dobijemo neku novu, zvaničnu informaciju, odmah ćemo je objaviti. Ukoliko dobijete trajno rešenje molimo vas da nas obavestite.

Zatražićemo novi sastanka sa ministarstvom. Ukoliko odgovor na naše zahteve ne bude pozitivan i ukoliko se bude nastavilo na insistiranju nametnutog modela oporezivanja, bićemo prinuđenji da pokrenemo sudske procese i obavestimo zemlje potpisnice sporazuma o dvojnom neoporezivanju da se naša država ne pridržava međunarodnih sporazuma.

Čekamo nadležne iz ministarstva finansija i poreske uprave da se izjasne.

 

Ostavite odgovor